Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ποιος είναι ο ρόλος του κληρικού στην εποχή μας; - Εκκοσμίκευση



      Αυτό που λείπει περισσότερο απ' όλα στην εποχή μας είναι η προφητική φωνή της Εκκλησίας του Χριστού. Η φωνή της Αληθείας που σώζει. Δεν είναι μόνο η προσφορά φαγητού και η κοινωνική δράση, ούτε οι ηθικολογίες, αλλά είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος ότι η σωτηρία βρίσκεται στην Εκκλησία.
      Όμως η Εκκλησία στις μέρες μας οδηγείται στην Εκκοσμίκευση.
      Εκκοσμικευμένη Εκκλησία είναι αυτή που δεν μπορεί ή δεν θέλει να θεραπεύσει τα μέλη της. Δηλαδή όταν δεν θεραπεύει την ψυχή του Ανθρώπου. Μπορεί να κρατάει τις παραδόσεις, να κρατάει την γλώσσα, να κατηχεί τα παιδιά και τους νέους, να μας μιλάει για μια ηθική ζωή, αλλά να μην Θεραπεύει! Αυτό είναι Εκκοσμίκευση! Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι για να θεραπευθούμε για να νικήσουμε τα πάθη. Εάν δεν έχουμε αυτό τον τρόπο ζωής ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!
π. Πέτρος Χιρς
Ο πατήρ Πέτρος υπήρξε μέλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Γνώρισε την Ορθοδοξία βαπτίστηκε έγινε Ιερέας και σπούδασε θεολογία. Είναι παντρεμένος και έχει πέντε παιδιά. Είναι εφημέριος στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.
Είναι θλιβερό για εμάς τους Ορθόδοξους Έλληνες, αλλά όσα περιγράφει ο π. Πέτρος είναι αληθινά. Η Εκκλησία στις μέρες μας έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί, για να πλησιάσει τάχα τους νέους. Έχει μπει τόσο νερό, που ψάχνουμε τα ίχνη του οίνου! Και είναι ντροπή μας που τόσο έχουμε ξεφύγει και μας μιλάει για την Αλήθεια, αυτός που δεν γνώρισε την Ορθοδοξία από μικρό παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: