Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Οι λογισμοί μας είναι η Κόλαση και ο Παράδεισος (ινδικό παραμύθι)



~ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ~
Κάποτε ένας άνθρωπος ταξίδευε και μπήκε τυχαία, στον Παράδεισο... Σύμφωνα, με την ινδική αντίληψη του Παραδείσου, υπάρχουν δέντρα που εκπληρώνουν ευχές... Εσύ, το μόνο που κάνεις είναι να καθίσεις, κάτω από ένα τέτοιο δέντρο και να επιθυμήσεις κάτι, κι αυτό αμέσως γίνεται. Δεν μεσολαβεί κενό, ανάμεσα στην επιθυμία και την εκπλήρωση της.
Ο άνθρωπος κουρασμένος αποκοιμήθηκε, κάτω από το δέντρο των ευχών... Όταν ξύπνησε, ένιωσε πολύ πεινασμένος και είπε: «Πώς πεινάω! Αχ και να έβρισκα λίγο φαγητό!»
Αμέσως από το πουθενά, το φαγητό φάνηκε να πετάει στον αέρα. Πολύ νόστιμο φαγητό... Πεινούσε τόσο πολύ, που δεν έδωσε προσοχή, από που ερχόταν το φαγητό. Όταν πεινάς δεν το φιλοσοφείς. Ένιωθε ικανοποιημένος.
Μια άλλη σκέψη, γεννήθηκε μέσα του... «Ας είχα κάτι να πιω…» Αμέσως εμφανίστηκε, ένα θαυμάσιο κρασί. Πίνοντας ήρεμα το κρασί, στη σκιά του δέντρου, άρχισε να αναρωτιέται.
«Μα τι γίνεται; Τι συμβαίνει; Ονειρεύομαι ή μήπως υπάρχουν φαντάσματα, γύρω μου και παίζουν παιχνίδια;»
Και τότε εμφανίστηκαν, τα φαντάσματα... Και ήταν άγρια, τρομερά.
Άρχισε να τρέμει και του γεννήθηκε η σκέψη: «Τώρα θα με σκοτώσουν»... Και τον σκότωσαν.
- ΕΠΙΛΟΓΟΣ -
Το δέντρο που πραγματοποιεί τις ευχές, είναι ο νους... Ότι και να σκεφτείς, αργά ή γρήγορα εκπληρώνεται... Πολλές φορές μεσολαβεί, μεγάλο χρονικό διάστημα, στην επιθυμία και την πραγματοποίησή της, που την έχεις ξεχάσει εντελώς... Έτσι, δεν μπορείς να το συνδέσεις, με την Πηγή.
Αν παρατηρήσεις βαθιά, θα ανακαλύψεις πως όλες οι σκέψεις σου, δημιουργούν εσένα και τη ζωή σου... Αυτές δημιουργούν, την Κόλαση και το Παράδεισό σου...
Κανείς Δεν Σε Βασανίζει, Εκτός Από Τον Εαυτό Σου...
Μόλις το κατανοήσεις αυτό, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν... Τότε, μπορείς να τα αντιστρέψεις… Μπορείς να Κάνεις, την Κόλαση… Παράδεισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: