Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μία Ενορία σε ΔΡΑΣΗ...




ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ…
Δίνοντας χαρά στους άλλους εσύ τη νοιώθεις πρώτα.

Στην Ενορία του Αγίου Ιωάννου Παραλίας Πατρών, ήδη από τα μέσα του Νοέμβρη ΤΟΥ 2014 οι δραστηριότητες για τα παιδιά και τους Νέους των Κατηχητικών Συνάξεων έχουν φθάσει στην αποκορύφωσή τους.
















Στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας κάθε Σαββατοκύριακο λειτουργεί πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά και Νέους από 5 χρονών έως την ηλικία που νοιώθει κανείς νέος. Το πρόγραμμα αυτό το ονομάσαμε «παίζω-μαθαίνω-δημιουργώ-προσφέρω» και περιλαμβάνει εικαστικού περιεχομένου δημιουργικές απασχολήσεις, όπως ζωγραφική, κατασκευές, ανακύκλωση, ζαχαροπλαστική, αθλητισμό, κηπουρική κ.α. Με αυτές τις δημηιουργίες τα παιδιά μαθαίνουν  να δημιουργούν κάτι  όμορφο όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για να μπορούν να το μεταδώσουν, ή να το προσφέρουν στο οικείο περιβάλλον τους και στο συνάνθρωπό τους.

Ζαχαροπλαστική με τα...
...παιδιά!




Για κορίτσια και αγόρια.


Τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.








Όπως μας αναφέρει η υπεύθυνη του τμήματος Ζωγραφικής και Αγιογραφίας κ. Νεκταρία Αθανασοπούλου, η οποία προσφέρει εργασία εντελώς δωρεάν, την όλη προσπάθεια αγκαλιάζουν και αρκετές μητέρες των παιδιών. Οι μητέρες συμμετέχουν αυθόρμητα, εθελοντικά και ενεργά μαζί με τα παιδιά τους, την ώρα των δημιουργικών απασχολήσεων- βοηθώντας έτσι στο έργο, καθώς το τμήμα των μικρών καλλιτεχνών αριθμεί 60 παιδιά!! Διασκεδάζουν όμως και οι ίδιες, οι οποίες όπως διαπιστώνουν, περνούν πολύ όμορφα,  ξεχνούν τα προβλήματά τους και ξανανιώνουν! Τις αξίζουν θερμότατες ευχαριστίες.

Το αθλητικό κέντρο της Ενορίας μας.




Έτσι τα παιδιά προετοιμάζοντας τις ψυχές τους μέσα από τον Κατηχητικό Λόγο, για τα Χριστού-γεννα, άρχισαν και τις προετοιμασίες δημιουργίας και προσφοράς με τα ίδια τους τα χέρια.




Όλοι προσπαθούμε...!





Δημιουργίες...

για μικρούς και....

...μεγάλους.

















Η χαρά και το αγνό σπινθηροβόλο βλέμμα των παιδιών  γέμισαν χαμόγελα το πνευματικό κέντρο και όλοι όσοι διακονούσαμε μαζί τους ξεχάσαμε για αρκετές  ώρες και μέρες αυτό που λέμε κρίση…  και ζήσαμε την άλλη «κρίση» της αγαθής προσφοράς.
Με βοηθό την κ. Ευσταθία Αργυροπούλου τα παιδιά με τα «ζαχαροποιήματα» εύφραναν και γλύκαναν κάποια  Κυριακάτικα πρωινά στον καφέ των Ενοριτών, κερνώντας τα ίδια τα παιδιά.
 Στόλισαν μόνα τους το Πνευματικό Κέντρο και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, έφτιαξαν μπουκαλάκια αγιασμού, καντηλάκια, καμπανούλες, βαζάκια με χιονόμπαλες, μικρά χωριουδάκια…όλα σε ικανές ποσότητες. Έτσι ώστε, μεγάλο μέρος των κατασκευών αυτών να γίνουν προσφορά, στον Σεβαστό μας Πατέρα και Ποιμενάρχη κ.κ. Χρυσόστομο, για να τα μοιράσει ως ευλογία-όπου η Αγαπώσα Καρδία του ορίζει. Επίσης, σε όλα τα Σχολεία της Ενορίας, και σε διάφορα ιδρύματα της πόλεώς μας, αλλά και στα ίδια τα παιδιά που τα έφτιαξαν … Ευχαριστούμε θερμά το βιβλιοπωλείο Γεθσημανή, που ως Αρωγός στήριξε και στηρίζει ενεργά όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες των παιδιών.



Κατήχηση από τα πρώτα βήματα...














Ο ιεροδιάκονος π. Κωνσταντίνος Δαραμούσκας, οι επίτροποι του Ιερού Ναού και οι νέοι και νέες της Ε.Κ.Π. ΔΙΨΩ κατασκεύασαν την φάτνη, ως το επιστέγασμα της ψυχοσωματικής  ετοιμασίας για τα Χριστούγεννα. Τις φιγούρες της ζωγράφισαν και δημιούργησαν τα μικρά παιδιά.

Ευχόμαστε σε όλους Ευλογημένο το νέο έτος 2015 με πίστη και ελπίδα, και περισσότερο χώρο στα νέα παιδιά για τη συνάντησή τους με τον Θεάνθρωπο Ιησού.




Δημιουργούμε την Φάτνη του Ιερού Ναού μας.





Τους Αγγέλους

Τα ζώα

Πάμε να τα τοποθετήσουμε στην Φάτνη

Έτοιμη!


Φτιάχνουμε και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας.