Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή από τα Εκπαιδευτήρια "Ελληνική Παιδεία"



Με βαθιά θλίψη και έντονη αγωνία για το μέλλον του τόπου μας πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί το νομοσχέδιο για το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης το οποίο επεκτείνεται και θα ισχύει πλέον και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Λυπούμαστε βαθύτατα διότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία όχι μόνο είναι αντίθετη με   τον αιώνιο Νόμο του Θεού και την ίδια την φύση του ανθρώπου, αλλά αποτελεί καίριο πλήγμα στον θεσμό της οικογενείας και στον κοινωνικό ιστό. Αν σήμερα το Κράτος, στο όνομα της ισότητας και της ελευθερίας νομιμοποιεί την σχέση των ομοφύλων, είναι βέβαιο ότι αργότερα θα τους δώσει το δικαίωμα και να υιοθετούν παιδιά! Και ποιoς αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στις αθώες παιδικές ψυχές που θα καλούνται να μεγαλώσουν με δύο άνδρες ή δύο γυναίκες ως «γονείς»; Μπορούμε να αναλογιστούμε πως θα αισθάνονται τα παιδιά μας αύριο όταν θα επισκέπτονται την «οικογένεια» των συμμαθητών τους και θα έρχονται μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις εντελώς αφύσικες; Αντιλαμβανόμαστε τι σύγχυση επιφέρει στις ψυχές των παιδιών η συστηματική προπαγάνδα να δεχθούν ως φυσική επιλογή, την ανηθικότητα και την διαστροφή;...
Κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του ωστόσο δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει την προσωπική του στάση ζωής στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Σεβόμαστε την ελευθερία κάθε ανθρώπου, αντιδρούμε όμως στην εξαχρείωση του ανθρωπίνου προσώπου, στην οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας, στην ύβρη κατά του Θεού.
Ήδη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα έχει διαμαρτυρηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, με επιστολή του (12-6-2015) προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης καθώς επίσης και πολλοί Μητροπολίτες με παρεμβάσεις στον Τύπο και ψηφίσματα διαμαρτυρίας. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σαφώς καταδικάζει την ελεύθερη  συμβίωση  και τον γάμο ομοφυλοφίλων ως « εκτροπές του οικογενειακού θεσμού» (Βλ. απόφαση Δ.Ι.Σ. 19 -6- 2015).
Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό κι ο καθένας από εμάς να ενημερωθεί για το  κρίσιμο αυτό ζήτημα, να λάβει θέση και να διαμαρτυρηθεί προς κάθε κατεύθυνση για το επαίσχυντο νομοσχέδιο, μάλιστα δε, να καταθέσει υπεύθυνα την γνώμη του στην Δημόσια Διαβούλευση η οποία θα είναι ανοικτή μέχρι 20 Νοεμβρίου στην σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου    Δικαιοσύνης:   http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=6153
Όλοι μας, γονείς και εκπαιδευτικοί, έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τις αιώνιες αξίες, να στηρίξουμε τον θεοΐδρυτο θεσμό της οικογενείας, να μείνουμε πιστοί στην ορθόδοξη παράδοση του τόπου μας.
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi.asp?id=2022&what_sub=egyklioi

http://www.ministryofjustice.gr/site/el/ÁÑ×ÉÊÇ/tabid/64/ctl/details/itemid/2440/mid/797/.aspx

http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=1477