Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Μνημόσυνο του ιερέως π. Νικολάου Πέττα και της συζύγου του Ανθής

   Τελείται αυτή την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στο Ιερό Παλαιό Ναό Παμμεγιστων Ταξιαρχών Περιστερίου (Βενιζέλου Σοφοκλή 47, Άγιοι Ταξιάρχες, Περιστέρι Αττικής), ιερό επετειακό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ενός συγχρόνου, δικαίου ιερατικού ζεύγους εκ Πατρών, του ιερέως π. Νικολάου Πέττα και της πρεσβυτέρας αυτού Ανθής. Το μνημόσυνο θα τελέσει ο λόγιος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχτές ηταν η 17η επέτειος από την κοίμηση του αειμνήστου π. Νικολάου Πέττα.
Πόσο μεγάλη ευλογία που είχε πάνω του ο συγκεκριμένος ιερέας αφού όπως απορρέει από τις έγκριτες μαρτυρίες αγαπήθηκε πολύ από το Θεό.
Από τους δήθεν και ευσεβείς συναδέλφους του καταδιώχθει 《ως περικαθαρματα του κοσμου εγειναμεν.
Τόσο πολύ που ολόκληρη Πάτρα με τόσους ιερείς δεν πήγε κάνεις στο νεκροταφείο του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας για να ντύσει τον μακαριστό οικογενειάρχη ιερέα.
Στα παρακάλια των οικείων του αλλά και του τότε διακονου υιού του όλη οι ιερείς αρνούνταν να πάνε να τον ενδύσουν με την ιερατικου στολή για να αναπαυθεί κατόπιν τον μακάριο ύπνο.
Όπως έχει δημοσιευθεί μόνο ο τότε αρχιμ. Χρύσανθος Στελλατος τόλμησε να μην υπολογίσει τις απειλές και τις συνέπειες και πήγε και τον έντυσε με το διακονο Νεκτάριο. Ο ευλαβής π. Χρύσανθος είπε συγκινημένος: θα ντυσω τον φίλο μου π. Νικολα και ας έχω ότι τιμωρία μου επιβάλλουν!
Αλλά και νεκρό τους ενοχλούσε.
Διαβάζουμε για τον τότε πρωτοσσυγκελο που πήγε να βεβήλωση το σκήνωμα του π. Νικολάου.
Είναι γνωστό, επίσης, ότι στο Ενοριακό Κοιμητήριο που αναπαύεται οι υπεύθυνοι ιερείς δεν τον ήθελαν νεκρό και απειλούσαν τους οικείους του π. Νικολάου στα 9μερα ότι εάν δεν δώσουν ικανό χρηματικό ποσό έπρεπε να τον σηκώσουν από το Τάφο.
Και άλλα πολλά...
Αυτά είναι λίγα από τα μαρτυρία του π Νικολάου που πέρασε αυτός και η χαροκαμενη πρεσβυτέρα του Ανθια με αποτέλεσμα σύντομα να καταρρεύσει και εκείνη...
Καλό Παράδεισο να έχουν και να πρεσβεύουν για εμάς.