Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Το κίνημα των χίπις, η γιόγκα, ο διαλογισμός... η εξεγερμένη γενιά του '68



«Με την βοήθειά Μου θα είσαι πάντα πιο δυνατός»

Γράφει ο KENNETH KLAUS… (Βίωσε ο ίδιος την καταστροφική επιρροή αυτών των θρησκειών της Ανατολής)

   Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ανάγκη από καμία τεχνική σωτηρίας όπως είναι τα μάντρα, η γιόγκα, η ασιατική εκδοχή του διαλογισμού, ή όποια άλλη μέθοδος εσωτερισμού, προκειμένου να βρούμε την ισορροπία μας και την εσωτερική γαλήνη. Καλύτερη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω, και όμως, έχω συναντήσει χριστιανούς που τάχα κάνουν πνευματική ζωή (για την ακρίβεια καθολικούς ιερείς) και έχουν το θράσος να κηρύττουν ότι, για να γίνει κανείς καλός χριστιανός, θα ήταν καλύτερα να έπαιρνε βοήθεια από τη γιόγκα, το Ζεν και άλλες παρόμοιες τεχνικές. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πάστορες, είναι λύκοι. Δεν είναι μόνο αφελείς, αλλά γίνονται και συνεργοί στην καταστροφική αλλοίωση της θείας αποκάλυψης.

   Για την κατανόηση της Αγίας Γραφής  χρειάζεται καθοδήγηση κατά την προσευχή και προπάντων ένα ζωντανό παράδειγμα. Είναι η στιγμή που ο άρχοντας αυτού του κόσμου, ο επονομαζόμενος και Εωσφόρος, αναλαμβάνει δράση. Ανέκαθεν υπήρχαν λύκοι με προβιά αρνιού. Στην εποχή μας, όμως αυτού του είδους η παραπλάνηση άρχισε να γίνεται με την εμφάνιση του κινήματος των χίπις και την εξεγερμένη γενιά του ’68.

   Η αντίσταση ενάντια στην εξουσία, η σεξουαλική αποχαλίνωση, τα τραγούδια – ύμνοι στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, το φρενιασμένο ροκ με την ολοκληρωτική παράδοση στον κίνδυνο και τη διαστροφή, όπως και ο πόλεμος κατά της εκκλησίας, όλα αυτά  έχουν αφανίσει περισσότερες ψυχές απ’ ότι ο Α΄ και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαζί. Ο θεσμός της οικογένειας καταρρέει. Η οικογένεια είναι το άτομο που αποτελεί το μόριο της κοινωνίας ή καλύτερα είναι ο ίδιος ο πυρήνας της. Η διάσπαση αυτού του πυρήνα προκαλεί μια πυρηνική έκρηξη που εύκολα παρατηρεί κανείς, καθώς το ποσοστό διαζυγίων αγγίζει το πενήντα τοις εκατό – για να μην αναφερθώ στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Αντλώ εδώ από τις εμπειρίες μου που αποκόμισα ως δάσκαλος περίπου 200 μαθητών κάθε χρόνο. Η διάλυση της οικογένειας δηλαδή η διάσπαση του πυρήνα της κοινωνίας, έχει πιο καταστροφικές συνέπειες απ’ ό,τι μία ατομική βόμβα – εξαιτίας της οποίας χάνονται «μόνο» ανθρώπινα σώματα – και αυτό λόγω των ψυχών που μπορεί αργότερα να βασανίζονται αιωνίως. Στη συνέχεια οι διεφθαρμένες αυτές ψυχές αναζητούν κάποιο υποκατάστατο και έτσι φτάνουν στις ορθάνοικτες πύλες του εσωτερισμού, του ανατολικού μυστικισμού, της γιόγκα, του Ζεν, κ.λ.π.

   Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο απομακρυνόταν η κοινωνία από τον Θεό, από την πίστη στον Χριστό και τα μηνύματα της Αγίας Γραφής, τόσο πιο ευρεία διάδοση γνώριζε η άσκηση του ασιατικού διαλογισμού. Η λατρεία του χασίς, του ροκ και της ποπ κουλτούρας ανήγαγε την ασιατική θρησκευτικότητα σε μία νέα τύπου θεοσέβεια ή ακόμα και σε μία νέα μορφή αθεΐας.

   Όσο πιο βαριά είναι τα πλήγματα που δέχονται οι χριστιανικές αξίες (και αυτό γίνεται με μεγάλη επιτυχία μέσω της διαφήμισης) τόσο πιο ευάλωτοι γίνονται οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τη μολυσματική ασθένεια που λέγεται μυστικισμός.

   Ο πόλεμος για την κατάκτηση ψυχών είναι τόσο παλιός όσο και η ίδια η μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Κάθε μορφή εσωτερισμού που εμφορείται από το πνεύμα της Νέας Εποχής, ο Ροδοσταυρισμός, ο τεκτονισμός, η λευκή και η μαύρη μαγεία, ο βουδισμός, με άλλα λόγια όλο το σύστημα αυτοεξυπηρέτησης αυτού του εσωτερικού σουπερμάρκετ, έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να νικήσει Αυτόν από τον Οποίο πλάστηκε, δηλαδή τον Θεό, και ύστερα να σφετεριστεί τον θρόνο Του, που βρίσκεται μέσα στην ψυχή του ανθρώπου.

Απόσπασμα από το βιβλίο "Χιλιάδες μίλια προς τον τόπο της καρδιάς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: