Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Ξηροκαρύταινα Αρκαδίας

        Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Aγίας μεγαλομάρτυρoς Μαρίνας στο ομώνυμο ιερό κοιμητηριακό παρεκκλήσιο της Ενορίας του Τιμίου Προδρόμου Ξηροκαρύταινας Αρκαδίας. Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, παραμονή της εορτής, στις 6:00 το απόγευμα, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, αρτοκλασία, καθώς και λιτάνευση της εικόνας της Αγίας, η οποία φέρει ένθετο τεμάχιο του λειψάνου της. Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκαν πανυγηρική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και δέηση, ιδιαίτερα για τους ασθενείς και εμπερίστατους συνανθρώπους μας.  Ο εκ Κύπρου ορμώμενος κ. Παναγιώτης Χατζηκωστής και ο κ. Αντώνιος Κούνας έψαλλαν κατανυκτικά.  Στο κήρυγμά του ο εφημέριός μας, π. Νεκτάριος Πέττας, αναφέρθηκε στα παλαίσματα της τιμωμένης Αγίας κατά του πονηρού. Πιστοί Ξηροκαρυτινοί αλλά και άλλοι συμμετείχαν με κατάνυξη στα τελούμενα. 
Να σημειώσουμε ότι, με την ευγενική δωρεά των αυταδέλφων Παναγιώτας και Βασιλικής Κούνα, το ιερό βήμα του Παρεκκλησίου τώρα έχει έπιπλο προσκομιδής που εδώ και αρκετά χρόνια του έλειπε. Το κουβούκλιο της προθέσεως φέρει την επιγραφή: «ΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΑ ΜΝΗΜΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΚΟΥΝΑ) & ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥΣ ΙΩΑΝΝΟΥ».
Στο Εσπερινό την αρτοκλασία πρόσφερε η Εκκλησιαστική Επιτροπή ενώ ανήμερα ο Σύλλογος Ξηροκαρυτινών και άλλες ευλαβείς οικογένειες.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Παναγιώτη και Σταυρούλα Χατζηκωστή και τον εξάδελφό τους Μιχάλη Κυριακού που ήρθαν από την Λευκωσία της Κύπρου να τιμήσουν την εορτή της Αγίας.
Να προσευχόμαστε να έχουμε την ευλογία της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνας  στο διάβα της ζωής μας!

Σωτήρης Σπ. Κούνας
Συνταξιούχος αστυνομικός – Επίτροπος.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τιμή μας που παρευρέθηκε στην εορτή της Αγίας στα μέρη σας και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Η Αγία Μαρίνα να μας προστατεύει όλους.