Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Εορταστική Εκδήλωση ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ Β΄ 2016




Δεν υπήρχε ομορφότερος τρόπος να γιορτάσουν τα παιδιά και οι νέοι του Αη-Γιάννη τον προστάτη τους άγιο από το να διοργανώσουν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση προς τιμή του. Έληξαν, λοιπόν, και τα Β’ ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ 2016 με χορό, τραγούδι και ύμνο δοξολογίας προς τον Θεό την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 το απόγευμα.







Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι ιερείς: 
π. Ιωάννης Μιχαλόπουλος, 
π. Γεώργιος Γιαννακόπουλος, 
π. Ανδρέας Πολίτης και 
π. Κωνσταντίνος Δαραμούσκας.




Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους (απολυτίκιο Γενέσεως Τιμίου Προδρόμου, Αγνή Παρθένε Δέσποινα), τραγούδια (Αν δεν έχεις αγάπη, Ο Κύριος ποιητής και ποιμήν μου, Άγιον Όρος, Για την Ελλάδα, Μία καλημέρα, Καράβια αλήτες, Τζαμάικα, Παποράκι του Μπουρνόβα, Δελφίνι δελφινάκι, Παραμυθάκι μου, Αν είσαι πλάι μου, Πάντα γελαστοί) τα οποία ερμήνευσαν τα παιδιά αλλά και οι: Εμμανουήλ Ρουμελιώτης, Ελένη Γιαννακοπούλου, Ουρανία Κορδού, Παναγιώτης Παπαγεωργίου με ζωντανή ορχήστρα, την οποία αποτελούσαν οι: Βασιλική Αθανασοπούλου (πιάνο), Κωνσταντίνος Παλαιολόγου (κρουστά), Χαράλαμπος Αβραμόπουλος (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Βαρδάκης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Καλαματαράς (μπάσο), Μαρίνα Τζορντανίδου (ακορντεόν).















Επίσης, παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί στόλισαν τη γιορτή, με τη χορογραφική σφραγίδα της υπεύθυνης του τμήματος Γεωργίας Δεληγιώργη – Θεριστοπούλου. Τα παιδιά, οι νέοι και οι μεγαλύτεροι μάγεψαν το κοινό από τον πρώτο κιόλας χορό τους, όπου συναντήθηκαν όλες οι ηλικίες στο άκουσμα του παραδοσιακού τραγουδιού «Σαμοθράκης βήμα», σε στίχους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου και μουσική της Ζωής Τηγανούρια.
Στη συνέχεια ακολούθησαν χοροί της Πελοπονήσου (Ανασηκωτός, Τσάμικος, Καλαματιανός), Κρητικοί χοροί (Μαλεβιζιώτης, Χανιώτικος – Συρτός, Σιγανός – Πεντοζάλι) και λαϊκοί χοροί (Χασάπικο, Χασαποσέρβικο).





















Τα παιδιά των κατηχητικών με τη μουσική υπόκρουση και τους υπέροχους στίχους του τραγουδιού «Αν είσαι δίπλα μου εσύ», του π. Σάββα Κυράζογλου, προσπάθησαν να αποδώσουν το μήνυμά τους δραματοποιώντας το.












Από τις πιο ωραίες στιγμές της εκδήλωσης υπήρξε κι αυτή του διαγωνισμού Ζωγραφικής με την επιμέλεια της υπευθύνου του τμήματος, Νεκταρίας Αθανασοπούλου. Τα παιδιά του τμήματος της Ζωγραφικής σε δεδομένο χρόνο και μοιρασμένα σε δύο ομάδες έπρεπε να χρωματίσουν ένα έτοιμο σχεδιασμένο σκίτσο η καθεμία. Τα αποτελέσματα θεαματικά. Ετοιμάστηκαν σε χρόνο dete δύο πανέμορφοι ζωγραφικοί πίνακες, που σίγουρα θα δυσκόλευαν την επιλογή για νικητή! Για άλλη μια φορά τα παιδιά απέδειξαν πόσα δημιουργικά πράγματα μπορούν αν κάνουν με σωστή καθοδήγηση και ήρεμο περιβάλλον.






















Με την ευχή για καλό καλοκαίρι και ραντεβού πάλι το φθινόπωρο έκλεισε άλλη μια εορταστική εκδήλωση στο πλαίσια των ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΩΝ με μια αίσθηση γλυκύτητας και λεπτής καλοκαιρινής αύρας…



















Δεν υπάρχουν σχόλια: