Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Πασχαλινές Ευχές από την ΚΟΠΑ Πάτρας





Αγαπητοί φίλοι, φίλες και συνεργάτες,


Ήρθε πάλι για μας η ώρα να επικοινωνήσουμε μαζί σας…. με τις ευχές μας για τις μέρες που έρχονται και τα νέα μας από το πρώτο τετράμηνο του έτους!

1. Στις 14 Ιανουαρίου 2014 ανταποκριθήκαμε σε ακόμα μία πρόσκληση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα του παλαιού μας Υπηρέτη-Δάσκαλου και Καθηγητή του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Δρίτσα. Συμμετείχαμε με παρουσίαση του θέματος «Η προσέγγιση Hudolin» από την Υπηρέτη-Δάσκαλο κ. Καικιλία Κατσιβαρδά και τα μέλη οικογενειών Μαρία και Δημήτρη Κοτσιά. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Εξαρτήσεις: νέες προοπτικές και προκλήσεις».


2. Στις 15 Ιανουαρίου 2014, ανταποκριθήκαμε σε πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, που διοργάνωσε δράσεις ευαισθητοποίησης για τον εθελοντισμό σε σχολεία της Πάτρας. Πραγματοποιήσαμε παρουσίαση από την Υπηρέτη – Δάσκαλο, κ. Ελένη Αθανασοπούλου, με θέμα «Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ Πάτρας… λίγα λόγια για μας και τον εθελοντισμό..» στους μαθητές και τους καθηγητές του 13ου Γυμνασίου Πατρών.

3. Στις 30 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΟΠΑ Πάτρας. Η γιορτή φιλοξενήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Γενεσίου Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Παραλία Πατρών, όπου λειτουργεί και το «νεότερο» από τα κλαμπ της πόλης μας. Οι οικογένειες ετοίμασαν φαγητά και γλυκά και πραγματοποιήθηκε interclub όπου βραβεύτηκαν για ακόμα μία φορά μέλη οικογενειών των ΚΟΠΑ Πάτρας για τα έτη νηφαλιότητας που συμπλήρωσαν! Στο interclub συμμετείχαν τόσο ο πάτερ Αντώνιος Ρουμελιώτης όσο και μέλη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τα οποία είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας!

4. Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών για τη διπλή πρόσκληση που μας έστειλε για την παρακολούθηση της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Ζωρζ Νταντέν ή ο ανύπαρκτος σύζυγος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή. Η πρόσκλησή τους ήρθε την κατάλληλη στιγμή ώστε να την κληρώσουμε για τα μέλη μας στη γιορτή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας!

5. Στις ημέρες που ακολούθησαν, η Υπηρέτης-Δάσκαλος κ. Καικιλία Κατσιβαρδά που υπηρετεί το Κλαμπ στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ιωάννη Παραλίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να παρουσιάσει τόσο το έργο όσο και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΟΠΑ Πάτρας, αλλά και ο Ελληνικός Σύλλογος ΚΟΠΑ (ΕΣΚΟΠΑ) –που έχει έδρα την Πάτρα- σε συζήτηση με το Δήμαρχο Πατρέων, κ. Γιάννη Δημαρά και τους συνεργάτες του, επ’ αφορμή του εκεί εκκλησιασμού τους και της συνάντησης που ακολούθησε με τους ενορίτες.

6. Στις 24 Φεβρουαρίου 2014 η ταμίας του ΕΣΚΟΠΑ και Υπηρέτης-Δάσκαλος των ΚΟΠΑ Πάτρας κ. Έλσα Μακρυκώστα και το μέλος του ΔΣ του ΕΣΚΟΠΑ και μέλος των ΚΟΠΑ Πάτρας κ. Ευανθία Τσερεντζούλια παρακολούθησαν ενημέρωση για το πρόγραμμα «We are all citizens» από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

7. Στις 22 Μαρτίου 2014 τα ΚΟΠΑ Πάτρας πήγαν θέατρο σύσσωμα, αυτή τη φορά! Τα μέλη των οικογενειών παρακολούθησαν την παράσταση “Online” σε σκηνοθεσία και επιλογή κειμένων Γιώργου Ρούφα. Λίγα λόγια για την παράσταση μπορεί κανείς να βρει στο ακόλουθο link http://www.dipethepatras.gr/?nid=3006. Από τη μεριά μας να ευχαριστήσουμε θερμά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τόσο για την πρόσκληση όσο και για την έμπνευση που μας έδωσε αυτή η επαφή.

Κλείνοντας, λοιπόν, σας υπενθυμίζουμε τα βασικά. Στην πόλη μας λειτουργούν εβδομαδιαίως 4 ΚΟΠΑ:

I. Τη Δευτέρα 7-8:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων

II. Την Τρίτη 6:30-8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας

III. Την Τετάρτη 6:30-8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.

IV. Την Πέμπτη 7:30–9:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Γενεσίου Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, Παραλία Πατρών.


Γραμμή Αναζήτησης Βοήθειας:

6984-814013



Δεν υπάρχουν σχόλια: